Telefonisch bestellen of via de webshop zo geregeld.

Slagerij Maas is al een paar weken druk met de voorbereidingen voor Pasen. Bij De Zaak vol Smaak in Oosterend zijn naast gourmetschotels, rollades in allerlei varianten te verkrijgen. Het is op dit moment een beetje dubbel volgens Rob Maas: “Het is straks Pasen, maar je kunt niet meer zo makkelijk uitgebreid gaan zitten eten met elkaar. Vrienden of familie van ver schuiven niet zomaar aan. Je moet het doen met je huisgenoten of je gezin”. Volgens hem des te meer reden om het thuis gezellig met elkaar te maken.

Slagerij Maas is al 30 jaar in Oosterend gevestigd. Al een tijdje terug werd de zaak uitgebreid met een tearoom waar mensen normaal gesproken iets kunnen eten en drinken. Gezien de omstandigheden met de coronabeperkingen is dat nu even anders. Rob Maas: “We waren al bezig met het uitbreiden van bestellingen via de webshop. Dat begint langzamerhand een beetje te lopen en zeker in deze tijd is het helemaal belangrijk. Veel mensen bellen ook nog wel om hun bestelling door te geven, want dan kunnen ze hun wensen iets specifieker aangeven. Bijvoorbeeld hoe zwaar een rollade mag zijn, of welke ingrediënten ze erin willen. Dat kan je via de website nog maar beperkt aangeven. Sommige klanten zeggen ook gewoon: ‘Doe maar een rollade zoals ik met Kerst had’. Gelukkig weten we dat meestal wel, omdat we de bestellingen bewaren.” Slagerij Maas is gespecialiseerd in Texels lams-, varkensen rundvlees. De verse hamburgers, braadworsten en saucijzen worden op ambachtelijke wijze gemaakt. De in de eigen worstenmakerij gemaakte grillworsten, droge worsten, rookworsten, leverworsten en metworsten zijn meerdere malen met goud bekroond. Rob Maas: “Ons varkensvlees komt van de scharrelvarkens bij Zoetelief aan de Burgerdijk. Rundvlees komt bij Piet van der Star vandaan en als er aanbod is hebben we vlees van de Gallowaykoetjes die in de Muy lopen”.

Rollades
Bij de slagerij in Oosterend zijn het hele jaar door rollades te verkrijgen, maar rond Pasen doen Rob en Meta Maas en hun medewerkers er nog een schepje bovenop: dan bestaat het assortiment uit maar liefst vijftien soorten. De rollades, van mild gezouten tot rijkelijk gekruid (zowel van binnen als van buiten), worden met de hand geknoopt. “De toprollade en de half-om-half Paasrollade zijn in deze tijd van het jaar erg in trek”, vertelt Rob. “De Paasrollade bestaat uit sappig rundvlees, gevuld met varkenshaas. De toprollade is een malse varkensfilet, gevuld met rosbief.” Andere rollades zijn de varkensfiletrollade (varkensvlees gevuld met varkenshaas) en de runderrollade (rundvlees gevuld met biefstuk).
Slagerij Maas biedt daarnaast de rolladeservice aan, voor rollades met of zonder touwtjes. “Wie zijn rollade thuis braadt, maar door ons wil laten snijden, is van harte welkom. Indien gewenst kunnen we de rollades hier trouwens ook braden.” Nog een extra service: alle rollades kunnen vacuüm worden verpakt. Gezien de verwachte drukte rond Pasen is vooraf telefonisch of online bestellen erg aan te bevelen. Wie gebruik wil maken van de rolladeservice dient dit ook vooraf aan te geven.

Gourmetschotels
Naast de rollades staat Slagerij Maas ook bekend om de gourmet-, fondue- en steengrillschotels. Deze schotels bevatten kogelbiefstuk, varkenshaas, kalkoenfilet, kipfilet, hamburgertjes of vinkjes, shoarma en saté. Voor wie in zijn koelkast niet genoeg ruimte heeft voor een gourmetschotel, heeft Rob een oplossing. “De schotel kan ook als een gourmettreintje worden besteld. We doen dan alles in kleine bakjes en dat is veel gemakkelijker op te bergen. Echt een uitkomst voor wie met Pasen wil gourmetten.”

Klanten en veiligheid
Rob Maas: “We leveren uitsluitend aan particulieren, meestal uit de omgeving van Oosterend, een enkele klant uit Den Burg of De Koog. De verkoop en bestellingen trekt op dit moment wat aan. In de tearoom mis ik wel wat omzet. En dat zal straks als het seizoen met mooi weer aanbreekt nog wel meer zijn, want als mensen fietsen over het eiland komen ze vaak even iets eten of drinken bij ons.

Hopelijk biedt de situatie in de zomermaanden iets meer vrijheid. We verkopen het brood nu in de slagerij. Verder hebben we allerlei maatregelen genomen met het oog op het virus. Klanten kunnen telefonisch of via internet bestellen en die bestelling komen afhalen bij de Tearoom. Ze hoeven daarvoor niet de winkel in. Op afspraak kunnen we ook eventueel bezorgen. Er mogen niet meer dan twee klanten tegelijk de winkel in”.

Webshop
Bestellen via de webshop is in tijden van corona erg handig. Op de webshop staan een aantal voordeeltassen, gourmetschotels, rollades en barbecuevlees. Het assortiment wordt nog steeds uitgebreid. Betalen via de webshop is mogelijk en bestellingen kunnen daarna opgehaald worden bij de winkel. Populaire producten als de gourmetschotels met wat luxer vlees en natuurlijk de runderrollades gevuld met varkenshaas zijn de aanbiedingen van dit moment.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.