Ambachtelijke Slagerij Maas

Bekroonde worsten proeven in De Huiskamer van Oosterend

Slagerij Maas in het pittoreske Oosterend wordt niet voor niets 'De Zaak vol Smaak' genoemd. De zelfgemaakte worsten zijn een begrip op Texel. Daarnaast is de ambachtelijke slagerij van Rob en Meta Maas gespecialiseerd in lams- en rundvlees. In 'De Huiskamer', de aangrenzende bakkerij annex tearoom, kunt u op uw gemak genieten van een kop koffie of thee met gebak. Ook kunt u hier een vers belegd broodje met vleeswaren of worst uit de eigen slagerij verorberen.

Slagerij Maas, gevestigd in een van de historische straatjes van Oosterend, is specialist op het gebied van verse producten. Hamburgers, sla- en rundervinken worden hier nog met de hand gemaakt en ook de grill staat dagelijks aan om liefhebbers van grillworst, één van de toppers van Maas, te kunnen bedienen. Met of zonder kaas: allebei zijn ze niet te versmaden. Ook de droge worsten, lever- en metworsten vinden gretig aftrek en werden meerdere malen met goud bekroond. Trouwe Texelgangers hebben dit inmiddels ook ontdekt en nemen deze lekkernij niet zelden vaccuüm verpakt mee naar huis.

Minder zout

De ambachtelijke slager maakt bij de bereiding van worst gebruik van zogenaamd 'OneGrain zout'. Dit is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waaronder kalium. Kalium helpt overtollig zout uit het lichaam te verwijderen en zo een gezonde bloeddruk te behouden. "Daardoor zit er tot 40% minder zout in de worsten, zonder dat je het proeft want het doet aan smaak niets af", verzekert de vakman. Nét zo lekker, wel zo gezond. De slagerij is aangesloten bij KNS en is daardoor verplicht aan te kunnen geven welke ingrediënten en allergenen er in welk vlees verwerkt zijn. Bij Slagerij Maas is dit overzichtelijk weergegeven in een map, die in de zaak ligt en waarin gekeken kan worden welk product welk allergeen bevat.

Ambachtelijk vlees

'De Zaak vol Smaak' is eveneens gespecialiseerd in Texels lams- en rundvlees. "Wij kopen de lammeren in en verwerken deze in onze slagerij tot de bekende lamsvleesproducten". Ook het Texels rundvlees is 'puur natuur'. De dieren zijn geboren, geweid en geslacht op het eiland. In de slagerij wordt het vlees vakkundig uitgebeend en afgevliesd, waarna een mooi eindproduct in de winkel verkrijgbaar is.
In de vitrine ligt ook Texels varkensvlees van de Eagles Ranch. Deze dieren hebben het voorrecht om buiten rond te mogen scharrelen, en dat proef je. Het vlees heeft volgens de slager een aangename en natuurlijk smaak. "Klanten vinden het tegenwoordig fijn om te weten waar het vlees vandaan komt. De varkens van de Eagles Ranch hebben een prettig leven gehad, zijn geboren en gemest op het eiland en daarna plaatselijk geslacht. Hierdoor zijn de lijnen kort en dat vindt de consument een prettige gedachte."

Barbecue- en gourmetschotels

Voor een gezellig etentje met vrienden of familie levert Slagerij Maas complete barbecuepakketten. Deze kunnen geheel verzorgd worden met vlees, stokbrood en kruidenboter, sausjes en salades. Het vlees wordt door Rob gemarineerd en de spiesen worden zelfgemaakt. Ook de Texelse runderhamburger wordt door de slager zelf op smaak gebracht en vervaardigd. "Mensen gaan echt overstag als ze deze hamburger proeven, hoor", belooft Rob. Indien gewenst kan er ook een gasbarbecue bijgeleverd worden. Deze zijn overigens ook apart te huur bij het bedrijf. Ook voor gourmetschotels bent u bij de Oosterender slagerij aan het juiste adres.

De Huiskamer

Lekker proeven van de heerlijke producten van Slagerij Maas kan in het gezellige 'De Huiskamer', waar u vanaf 8.00 uur welkom bent voor een versgezette kop koffie of thee met een lekker gebakje, een vers belegd broodje of een tosti. Eén van de toppers is de Texelse tosti, belegd met Texels lamsham en schapenkaas van Wezenspyk. De broodjes vleeswaren worden ter plekke belegd met producten uit eigen slagerij. Verschillende soorten brood, croissantjes, gebak, Texelse koek en andere lekkernijen zijn afkomstig van de Echte Bakker Timmer en kunnen ook mee naar huis worden genomen.

Lees hier het originele persbericht >>

Slagerij Maas

Openingstijden

MaandagMa t/m
DinsdagDi 8.30 t/m 17.30 uur
WoensdagWo 8.30 t/m 17.30 uur
DonderdagDo 8.30 t/m 17.30 uur
VrijdagVr 8.30 t/m 17.30 uur
ZaterdagZa 8.00 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m
Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag zijn wij gesloten tussen 12.30 en 13.30 uur.

Special: Winterrol

Verkrijgbaar van 4 nov. tot 18 nov.
Heerlijke tortilla, gevuld met half om half gehakt met een smaakmix van paprika-ui-goulash.
per stuk € 1,75

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.