"De lekkerste worsten komen uit Oosterend!"

De Zaak vol Smaak. Slagerij Maas in Oosterend draagt deze naam niet voor niets. De worsten uit de eigen worstenmakerij zijn een begrip in Texel en ver daarbuiten. In de ambachtelijke slagerij van Rob en Meta Maas wordt alleen gewerkt met van het eiland afkomstig vlees. "Je weert dus wat je eet", aldus Rob.

Slagerij Maas is gespecialiseerd in Texels lams-, varkens- en rundvlees. De verse hamburgers, braadworsten en slavinken worden met de hand gemaakt. De in de eigen worstenmakerij gemaakte droge worsten, rookworsten, leverworsten en metworsten zijn meerdere malen met goud bekroond. De grill staat dagelijks aan voor de grillworst, eveneens menigmaal onderscheiden en beroemd vanwege zijn smaak. De worsten kunnen op een broodje worden genuttigd in de naastgelegen Bakkerij-Tearoom De Huiskamer, maar vacuümverpakt mee naar huis nemen is uiteraard ook mogelijk.

Ambachtelijk vlees

Bij 'De Zaak vol Smaak' is al het vlees van Texel afkomstig. De lammeren, runderen en varkens zijn allemaal geboren, geweid en geslacht op het eiland. In de slagerij is dus alleen lokaal geproduceerd vlees te krijgen. De worsten uit de worstenmakerij worden bereid met 'OneGrain zout'. Dit zout is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waaronder kalium. Kalium helpt overtollig zout uit het lichaam te verwijderen en zo een gezonde bloeddruk te behouden. "Daardoor zit er tot veertig procent minder zout in de worsten, zonder dat je het proeft, want het doet aan de smaak niets af", verzekert de vakman. "De lekkerste worsten komen uit Oosterend!" De slagerij is aangesloten bij de branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Volgens de richtlijnen van deze organisatie voor ambachtelijke slagers is er een map in de winkel eenvoudig te zien welke ingrediënten en allergenen er in elke vleessoort verwerkt zijn.

Barbecueschotels

Voor een gezellig etentje met vrienden of familie levert Slagerij Maas gourmetschotels en complete barbecuepakketten, met naast vlees ook salades, sauzen, stokbrood en kruidenboter. Voor elke smaak en in elke prijsklasse is er een compleet pakket. Ook het 'nieuwe barbecueën' met groot vlees zoals een Côte de Boeuf of een Picanha behoort tot de mogelijkheden. Iedereen kan naar wens een pakket samenstellen. Het vlees wordt naar wens verpakt of opgemaakt op schalen. Het vlees wordt door de slager gemarineerd en hij maakt ook de spiesen. Indien gewenst kan ook een gasbarbecue worden bijgeleverd. U kunt bij Slagerij Maas ook terecht voor compleet verzorgde barbecues voor grotere groepen. Informeer naar de mogelijkheden, zodat uw barbecue een feest wordt met de kwaliteit van De Zaak vol Smaak!

De Huiskamer

Proeven van het lekkers van Slagerij Maas kan in Bakkerij-Tearoom De Huiskamer, waar klanten vanaf 08.00 uur welkom zijn voor een kop koffie of thee met een gebakje of een vers belegd broodje. Eén van de toppers is de Texelse tosti, belegd met Texels lamsham en schapenkaas van Wezenpsyk. De broodjes vleeswaren en worst worden ter plekke belegd met verse producten uit de slagerij. "Vers belegde broodjes, de keuze is reuze", zegt Rob daarover. Verschillende soorten brood, croissantjes, gebak, Texelse koek en andere lekkernijen zijn afkomstig van Echte Bakker Timmer en kunnen ook mee naar huis worden genomen.

Slagerij Maas

Openingstijden

MaandagMa t/m
DinsdagDi 8.30 t/m 17.30 uur
WoensdagWo 8.30 t/m 17.30 uur
DonderdagDo 8.30 t/m 17.30 uur
VrijdagVr 8.30 t/m 17.30 uur
ZaterdagZa 8.00 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m
Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag zijn wij gesloten tussen 12.30 en 13.30 uur.

Special: Winterrol

Verkrijgbaar van 4 nov. tot 18 nov.
Heerlijke tortilla, gevuld met half om half gehakt met een smaakmix van paprika-ui-goulash.
per stuk € 1,75

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.