5 vragen aan topslagersvrouw Meta Maas

Deze keer zijn we afgereisd naar het Waddeneiland Texel waar in het rustieke dorpje Oosterend Topslagerij Maas gevestigd is. Topslagersvrouw Meta staat met haar man Rob aan de basis van dit ambachtelijke bedrijf, samen hebben zij 4 dochters in de leeftijd van 16 tot 23 jaar.

Hoe bent u in de slagerij terechtgekomen?

Alhoewel ik van origine geen Texelse ben kwam ik sinds mijn jeugd veel op het eiland, omdat ik er dol op ben. Ik leerde vriendinnen kennen en al snel deed ik er vakantiewerk in de zomer. Uiteindelijk vond ik een fulltime baan op een vakantiecentrum, waardoor ik permanent op Texel kwam te wonen. Daar heb ik Rob ook leren kennen die de slagerij afdeling in de supermarkt van zijn vader runde. Tijdens zijn opleiding op de Slagersvakschool kwam al snel zijn liefde voor de worstmakerij naar voren. Toen zijn vader wegens gezondheidsredenen de supermarkt moest verkopen, was dit voor Rob het moment om naar een eigen slagerij op zoek te gaan. In Oosterend stond al geruime tijd een pand leeg, wat voor ons een mooie uitdaging was om een eigen slagerij te starten.

Wat doet u het liefst in de slagerij?

Vanuit mijn werk in het vakantiecentrum was het bedienen van de klanten een uitgelezen mogelijkheid voor mij om op te pakken. Het contact met de klanten en het hechte karakter van een kleine dorpsgemeenschap spreekt mij enorm aan. Ik vind het ook leuk om schotels op te maken. Of het nu om barbecueschotels gaat of om vleeswarenschotels voor de diverse dorpsactiviteiten. Verder is de bediening in onze 'Huiskamer' ook echt mijn ding. (De Huiskamer is de tearoom die naast de slagerij gelegen is)

Wat zijn de verkooptoppers bij u in de slagerij?

De Topper in onze slagerij is de alom geprezen grillworst, maar ook de leverworst en metworst worden veel verkocht. De worstmakerij is dan ook Rob z'n lust en z'n leven. Het eigen Texelse rundvlees is geliefd bij de eilandbewoners en natuurlijk het Texelse lamsvlees wat veel verkocht wordt in het toeristenseizoen. Voor op de barbecue verkopen wij de Topminutesteak (gemarineerd met World Grill French Garden) en onze eigengemaakte barbecueworstjes goed.

Wat is uw eigen favoriete product in de slagerij?

Zelf eet ik graag een lekkere biefstuk met aardappelschijfjes en sla, misschien wel erg simpel, maar heerlijk! Op de barbecue gaat mijn voorkeur uit naar spiesjes. Een lekkere shaslick met bijvoorbeeld een combinatie van varkenshaas, gerookt spek en paprika of onze Topminutespies.

Wat zijn uw hobby's?

In mijn vrije tijd maak ik graag muziek. Ik speel de bugel bij onze fanfare. Sinds enkele jaren speelt ook Rob mee op de schuiftrombone. Naast muziek maken doe ik ook graag aan toneel. Op dit moment heb ik een leuke rol in 'de proef van halfelf', een leuk toneelstuk voor kinderen wat geschreven is door een dorpsgenoot van ons.

Slagerij Maas

Openingstijden

MaandagMa t/m
DinsdagDi 8.30 t/m 17.30 uur
WoensdagWo 8.30 t/m 17.30 uur
DonderdagDo 8.30 t/m 17.30 uur
VrijdagVr 8.30 t/m 17.30 uur
ZaterdagZa 8.00 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m
Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag zijn wij gesloten tussen 12.30 en 13.30 uur.

Special: Winterrol

Verkrijgbaar van 4 nov. tot 18 nov.
Heerlijke tortilla, gevuld met half om half gehakt met een smaakmix van paprika-ui-goulash.
per stuk € 1,75

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.